praktijkruimteActueel aanbod

 

De partnerrelatie

De partnerrelatie als vormgeving van een spiritueel pad

  

"De partnerrelatie is niet alleen een plek waar onze gekte tevoorschijn komt, het is ook een plek waar de gekte geheeld kan worden wanneer we de potentie herkennen die aanwezig is in de relatie zelf. Een betrokken partnerrelatie kan een helende ruimte bieden aan de gebrokenheden en tekorten in de individuele partners. Het is mogelijk om de partnerrelatie zelf te zien als een heilige ruimte, een tempelruimte die ons omringt, zuivert en verheft."

Citaat uit het voorwoord van Hans Knibbe uit zijn boek "De Tempel van de Relatie"

  

Stellen die de wens hebben om hun relatie vorm te leren geven vanuit een spiritueel perspectief zijn van harte welkom voor relatiebegeleiding en -training. Het is zeer de moeite waard om elkaar wezenlijk te (leren) ontmoeten, om relatiepatronen met een liefdevolle en open blik te leren doorzien en om te ontdekken hoe je jezelf, je partner en de relatie ervaart als je niet gevangen bent in de gewoonlijke relatiedynamiek.

 

Via de kunst van mediteren leer je te rusten in je vrije aard en leer je je partner ook in zijn of haar vrije aard te zien. Vanuit dit zicht leer je de relatie te zien als een open geïnspireerde ruimte waarin jij jezelf kenbaar kunt maken aan je partner en vice versa. Dit verschilt waarschijnlijk nogal met hoe je gewoontegetrouw jezelf, je partner en je relatie benadert. Zo leer je verantwoordelijkheid te nemen voor een geïnspireerde relatie-ruimte. Je ontdekt hoe je recht doet aan jezelf, je partner en je relatie. Dat is niet alleen voor jullie zelf belangrijk, maar ook voor jullie naasten en zeker voor jullie kinderen als die in het spel zijn. 

 

De Zijnsgeorienteerde theorie biedt een heel goed raamwerk om de diepere stromingen van ons gevoelsleven te herkennen en daarmee ook hanteerbaar te maken.

 

Als je relatiebegeleiding of -training wilt starten, raad ik je aan om het boek 'De tempel van de Relatie' van Hans Knibbe te lezen.

 

Aarzel niet om contact op te nemen voor een kennismaking..   

  

 

 


De relatie als vormgeving van een spiritueel pad >>

'Het zien van mijn geliefde in zijn oorspronkelijke Zijnsaard beleef ik telkens opnieuw als intens en mooi'.

 

Het is alsof ik mezelf, mijn lief en de relatie uit een benauwde kooi haal en in een frisse wind en een gloedvol licht zet.

 

Citaten uit 'De Tempel van de Relatie'

 relatie