praktijkruimteActueel aanbod

Cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie


Ontdek de rijkdom van Zijn.

 

 

Meditatie neemt een belangrijke plaats in op het pad van Zijnsoriëntatie. Zijnsgeoriënteerde Meditatie omvat verschillende  meditatievormen die in de loop van de afgelopen 30 jaar aan de school voor Zijnsoriëntatie zijn ontwikkeld: zittend, staand, bewegend en visualiserend. Deze meditatievormen zijn gericht op verschillende niveaus van je geest: van het meest concrete niveau tot het meest subtiele. Zo maak je onder andere contact met de stroming van je lichaamsenergie, je ervaart verbinding met al het bestaande en je 'verwijlt' in de stille ruimte van je geest. Het kenmerkende van Zijnsgeoriënteerde Meditatie is dat je je geest uit zijn 'Zijnsvergetelheid' thuisbrengt naar zijn thuisbasis, naar Zijn. 

 

Vanuit evolutionair gevormde overlevingsdrang is je geest doorgaans 'grijpend' naar innerlijke en uiterlijke ervaringen: naar gedachten, gevoelens en zintuiglijke indrukken. Je zoekt houvast en vervulling buiten jezelf en tegelijk ben je op je hoede en defensief naar mogelijk onheil. Door die grijpende aandacht verplaatst je gewicht zich van je basis, je Zijnsgrond, naar boven en naar buiten,  Zo trek je jezelf uit je basis en ben je onbewust en chronisch 'van huis'.

 

Zijnsgeoriënteerde Meditatie brengt je weer terug in je Zijnsaard. Lijfelijk is dit thuiskomen voelbaar als ontspanning, loslaten van pantsering en een toename van presentie. Je ontdekt een rijkdom aan kwaliteiten als rust, blijdschap, geluk, liefde, schoonheid, kracht en helderheid, al helemaal aanwezig in jouw aard. Tegelijkertijd blijkt je thuis geen vaste plek te zijn waar je als het ware in kunt nestelen. Je thuis is eerder ruimte, de openheid van je geest, Zijn zelf. 

 

In oktober 2020 start de cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie.

In deze cursus maak je in acht bijeenkomsten stapsgewijs kennis met de kunst en kunde van meditatie volgens de Zijnsgeoriënteerde principes. De meditatievormen worden verkend, uitgelegd en geoefend en een aantal keren herhaald. Thuis mediteer je met door de leraar ingesproken meditaties en bouw je een eigen meditatiediscipline op. Als je regelmatig oefent merk je dat je je aandacht beter kunt losmaken uit gedachtestromen en dat je meer kunt ontspannen. Je komt in contact met je inspiratie en een besef van inherente vrijheid. Je herkent jezelf als heel en compleet en gaat meer en meer je vertrouwen leggen in Zijn. 

 

Na acht bijeenkomsten ben je in staat om zelf een dagelijkse meditatie-beoefening te doen met de onderdelen die in de cursus aangereikt zijn. Deze cursus is geschikt voor zowel mensen die geen enkele ervaring hebben met meditatie, als voor mensen die dat wel hebben met andere meditatievormen. 

 

De cursus wordt gegeven door een gediplomeerde leraar Zijnsoriëntatie die zes jaar in opleiding is geweest aan de school voor Zijnsoriëntatie.

 

Praktische informatie

 

Locatie: Bovenzaal 'Le Rideau', Oude Wand 39f 

Data: 9 okt, 30 okt, 6 nov, 20 nov, 4 dec, 18 dec 2020, 8 jan, 22 jan 2021 

Tijd: 9.30-12.30 u live

Tijd: 14.30-17.30 online

Leraar: Suzanna van Boxem

Deelnemers: 10 personen

Werkvormen: meditatie in beweging, zitmeditatie, visualisaties en deelrondes.

 

Vergoeding: 

Particulier: € 399,- incl. btw

ZZP-er: € 399,- excl. btw

Werkgever: € 613,- excl. btw

Tarief voor studenten (MBO/HBO/WO): 20% korting op de prijs voor particulieren.

 

Wijze van aanmelden:

Mail naar: info@levenskunstzijnsorientatie.nl of bel: 06-30086008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meditatie mogelijkheden dit voorjaar in mijn praktijk >>

 

 

Start

Cursus

Zijnsgeoriënteerde 

Meditatie

 

 

Live

bijeenkomsten

('s ochtends)

 

Online

('s middags)

 

Vrijdag 9 okt

 2020

 

 

 

 

 

 

Actueel aanbod